Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Oysterduinen Verkoop
Fiscale aspecten

Vakantiewoning aankopen? Dit moet u weten

Open dagen 31 mei & 1 juni
Maak kennis met het park en ontdek de diverse mogelijkheden.

Welke fiscale aspecten zijn belangrijk voor u?

Bij Oysterduinen kunt u nieuwe, duurzame vakantiewoningen kopen in Zeeland. Een recreatiewoning kopen bij Oysterduinen is een waardevaste en stabiele manier van investeren in recreatief vastgoed en kan een zeer interessant rendement opleveren. Als u ervoor kiest de woning beschikbaar te stellen voor verhuur geniet u van een nettorendement van 7%! Bij de aankoop van een recreatiewoning spelen fiscale aspecten natuurlijk een belangrijke rol. Welke regelgeving op u van toepassing is hangt af van uw persoonlijke situatie. Is het bijvoorbeeld voordeliger een woning privé aan te kopen of vanuit een bv? En in welke mate is BTW terug te vorderen? Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord en adviseren u graag over de fiscale aspecten in dit recreatief vastgoedproces.

Vakantiewoning als privé aankoop

Overweegt u om een vakantiewoning als persoonlijke investering aan te schaffen? Het aanschaffen van een privé-aankoop in Box 3 bij Oysterduinen biedt verschillende voordelen. Door privé aan te kopen, kunt u bijvoorbeeld profiteren van een gunstigere rente én is het mogelijk om tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat te financieren met een hypotheek. Het nettorendement kan stijgen naarmate u investeert in meer eigendommen en vanaf 4 eigendommen wordt u beschouwd als een professional, wat gunstig is bij zowel de bank, als bij het inschatten van financiële risico's. Houdt echter rekening met de persoonlijke aansprakelijkheid voor mogelijke schulden en belastingimplicaties, zoals belasting betalen over fictief rendement. Daarnaast zet onze professionele verhuurorganisatie zich altijd in voor een zo hoog mogelijke verhuurbezetting waardoor u optimaal kunt genieten van uw investering in een vakantiewoning.

In het kort:

  • Lagere rente
  • Uw eigen bezit
  • Mogelijkheid tot volledig eigen gebruik
  • Of in combinatie met verhuur
  • Professionele verhuurorganisatie

Maak kennis met Oysterduinen

Vakantiewoning kopen vanuit een bv

Als u overweegt een recreatiewoning aan te schaffen via uw bv, biedt Oysterduinen ook mogelijkheden voor zakelijke investeringen. Met een bv kunt u kosten zoals onderhoud, financieringskosten, rente en meer in mindering brengen op de omzet (huurinkomsten). Vanaf het allereerste pand beschouwt de bank u als professional, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. De financiering kan verschillen dan bij een privé aankoop, met mogelijk hogere rentetarieven en een maximale hypotheek van 85% van de marktwaarde voor recreatief vastgoed. U geniet echter van de mogelijkheid om BTW op uitgaven terug te vorderen en in principe bent u privé niet aansprakelijk voor eventuele schulden. Het daadwerkelijk behaalde rendement wordt onderworpen aan vennootschapsbelasting, wat een overweging is bij het evalueren van de aankoopoptie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over uw specifieke situatie.

In het kort:

  • Kosten in mindering brengen op omzet
  • Bank beschouwt u als professional
  • BTW op uitgaven terug te vorderen
  • Niet privé aansprakelijk
  • Professionele verhuurorganisatie

Meer weten?

Bekijk het aanbod van Oysterduinen of vraag de brochure aan en ontvang meer informatie.

Veelgestelde vragen

Welke fiscale aspecten zijn van toepassing bij aanschaf van een recreatiewoning?

Bij de aanschaf van een recreatiewoning spelen fiscale aspecten een belangrijke rol. Welke fiscale aspecten exact op u van toepassing zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Neem gerust contact op voor deskundig advies van onze verkoopadviseurs.

Hoe rendabel is een vakantiehuis?

De vakantiehuizen bij Oysterduinen bieden een vast nettorendement van maar liefst 7% wanneer u ervoor kiest uw vakantiewoning volledig beschikbaar te stellen voor volledige verhuur. Mocht u toch voorkeur geven aan een variabel rendement dan kan deze oplopen tot zelfs 9%!

Wat zijn de voordelen van verhuur van mijn vakantiewoning?

Allereerst genereert u extra inkomsten en is een vakantiewoning een investering die naar verwachting in waarde stijgt. Daarnaast draagt u geen inkomstenbelasting af van de opbrengsten. Bij Oysterduinen profiteert u tevens van een extra percentage wanneer u zelf huurders weet aan te brengen voor uw recreatiewoning.